Verliefd! Een mooi begrip, een geweldig gevoel!

Verliefd uitgelegd door Steef Trouwt

Verliefd is volgens velen het houden van een medemens. Verliefd zijn maakt wat in je los. Verliefd zijn geeft je een bepaald gevoel dat door iedereen anders wordt ervaren. Maar wat doe je als je het gevoel hebt dat je voor eeuwig verliefd bent? Ga je verder als vriend en vriendin, vriend en vriend, vriendin en vriendin of kies je ervoor de liefde te verzegelen en ga je trouwen? Eerst ga ik in het kort uitleggen wat ‘verliefd’ doet.

Als je verliefd bent maken je hersenen hormonen aan, o.a. adrenaline, dopamine, phenylethylamine en norepinephrine, en zorgen voor een positieve energie. Stuk voor stuk geven deze hormonen, als je verliefd bent, stoffen af die je een goed gevoel geven. Al deze hormonen werken in de liefde oppeppend en geven je positieve energie. We kunnen dus wel zeggen dat verliefd zijn op iemand een positieve en gelukkige vibe geeft. De liefde maakt jou gelukkig en actief. Verliefd zijn is dus geweldig!

Verliefd zijn op iemand kan eeuwig duren. Het is mogelijk om als stel door het leven te gaan, maar je kan de verliefdheid ook zegelen. Met trouwen bezegel je de liefde en het fenomeen ‘verliefd’ met je partner. Voor velen een mooie ervaring en herinnering die eeuwig zal bijblijven, net als de liefde.

Ben jij verliefd en wil je meer weten over trouwen en wat ik daarin voor je kan beteken? Neem dan vrijblijvend contact op!

Steef schrijft

bekijk hoe steef trouwt